dokumendiregister.ee
Väljaminev kiriAvalik

Kiri

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium · 8. aprill 2020
Seotud ettevõtted
Viit
1.15-5/2020/1591-2
Registreeritud
8. aprill 2020
Dokumendi liik
Väljaminev kiri
Adressaat
Eesti Energia AS
Saabumis/saatmisviis
e-post
Funktsioon
1.15/S Avalikkussuhete korraldamine
Sari
1.15-5/S Teabenõuded, selgitustaotlused, märgukirjad
Toimik
1.15-5/2020
Vastutaja
Marie-Ursula Vaks (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Kantsleri valdkond, Energeetika valdkond, Energeetikaosakond)

Failid

Sisu (failidest)

Eesti Energia AS Teie 16.03.2020 [email protected] Lelle 22 Meie 08.04.2020 nr 1.15-5/2020/1591-2 11318, Tallinn Vastuskiri Austatud Jevgeni Sander Sepp Eesti Energia AS edastas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile selgitustaotluse 16.03.2020. Oma selgitustaotluses olete keskendunud kolmele küsimusele, mille osas vastame järgmiselt. 1. Kuidas on õige sisustada ELTS § 3 punktis 20 sätestatud nõuet, et otseliinil ei tohi olla eraldi võrguühendust võrguga? Otseliinil ei tohi eraldi olla võrguühendust võrguga, sest otseliin peab algama elektritootjast mitte võrgust. Otseliin võib olla võrguga kaudses ühenduses turuosalise elektripaigaldise kaudu. Turuosaline on ka võrguettevõtja, seega võib elektrienergia tootja olla otseliini kaudu ühendatud võrguettevõtja elektripaigalisega. 2. Kas otseliini klassifikatsioonile vastab liin, mis ühendab elektrienergia tootjat üheltpoolt ning jaotusvõrgu ettevõtja jaotusvõrguga ühendatud alajaama teiselt poolt? Otseliini klassifikatsioonile vastab liin, mis ühendab elektrienergia tootjat üheltpoolt ning jaotusvõrgu ettevõtja jaotusvõrguga ühendatud alajaama teiselt poolt. Otseliini mõte seisneb elektrienergia edastamises ühest elektrijaamast teise või teisele turuosalisele kas oma tarbeks kasutamiseks, edasimüügiks või edastamiseks. 3. Kas juhul, kui tootja edastab muidu taastuvenergia toetusele kvalifitseeruvat elektrienergiat otseliini kaudu jaotusvõrguettevõtjale, on tootjal õigus saada selle elektrienergia eest taastuvenergia toetust, pidades silmas nõuet, et toetust makstakse otseliini kaudu tarbijale edastatud koguselt? ELTS § 58 lg 2 sätestab, et taastuvenergia toetust saab taotleda üksnes tarbijale edastatud elektrienergia eest. Seega saab toetust taotleda vaid elektrienergia sellele kogusele, mis on edastatud tarbijale. Toetust ei saa selle koguse eest, mis on edastatud teistele turuosaliste liikidele. Suur-Ameerika 1 / 10122 Tallinn / 625 6342 / [email protected] / www.mkm.ee Registrikood 70003158 Lugupidamisega (allkirjastatud digitaalselt) Jaanus Uiga juhataja Marie-Ursula Vaks [email protected] 2 (2)
Allikas: Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium dokumendiregister →